Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Tayland Ataşesi zeytinyağımız için Balıkesir'de

Tayland Ataşesi zeytinyağımız için Balıkesir

Tayland Ataşesi, Balıkesir'den zeytinyağı ithal etmek için geldiği ilimizde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'la görüştü.

Tayland Ataşesi, Balıkesir’den zeytinyağı ithal etmek için geldiği ilimizde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’la görüştü.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 milyon lira bütçe ayırdığı zeytin zararlılarıyla mücadelesi meyvelerini vermeye başladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin zeytin zararlılarına karşı yaptığı mücadele sonucunda zeytinyağı kalitesindeki artış yabancı sermayenin de ilgisini çekti.
Tayland Türkiye Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u makamında ziyaret ederek, Balıkesir’den zeytinyağı ithal etmek istediklerini belirtti.
Tayland Ataşesi Uğur’u Tayland’a davet etti
Türkiye-Tayland arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çeşitli illerde girişimlerde bulunduklarını belirten Tayland Ataşesi Shao Shihjiang, Balıkesir’le ticari ilişkileri en üst seviyeye çıkarmak istediklerini kaydetti. Tayland’ın bir ada ülkesi olmasına rağmen teknoloji ve ticarette öne çıktığını kaydeden Shihjiang, Balıkesir’le olan ilişkileri geliştirmek adına Başkan Uğur’u Tayland’a davet ederek şöyle konuştu: “Küçük bir ada ülkesiyiz. Türkiye’deki Konya ili kadar yüzölçümüne sahibiz ancak teknoloji ve ticaretteki potansiyelimizle dünyanın ilgisini çekiyoruz. Bu gelişmeleri yakından görmeniz ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına sizi Tayland’a davet ediyorum.”
Tayland’a zeytinyağı ithali için Uğur’dan destek istedi
Balıkesir’de üretilen zeytinyağını “Özel” ve “Kaliteli” olarak niteleyen Tayland Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang, Tayland’ın kaliteye önem veren bir ülke olduğuna işaret ederek Balıkesir’den zeytinyağı ithal etmek istediklerini söyledi.
Başka ülkelerden ithal ettikleri zeytinyağının kalitesinde sorun yaşadıklarına ve bu sorunu bir daha yaşamamak adına Balıkesir’i tercih ettiklerini dile getiren Shihjiang, Başkan Uğur’dan ülkesine zeytinyağı ithal etmek için yardım talep etti. Balıkesir haritası önünde Tayland Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang’a Balıkesir’in zeytin ve zeytinyağı potansiyeli hakkında bilgi veren Başkan Uğur, “Balıkesir’in Ege Bölgesi’nde yer alan Körfez bölgesinde yağlık, Marmara Bölgesi’nde ise sofralık zeytin üretilmektedir. Türkiye’nin en kaliteli zeytinyağı Körfez bölgemizde çıkmaktadır. Bu bölgede yer alan firmaların birçoğu ihracatta yapmaktadır. Bu kapsamda sizlerin taleplerine karşılık verecektir” dedi. Balıkesir’le Taipei kardeşliği yolda
Uğur, görüşmenin sonunda Tayland Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang’a Balıkesir’le Tayland’ın başkenti Taipei’nin kardeş şehir olması önerisinde bulundu. Başkan Uğur’un önerisine memnuniyetle karşılayan Tayland Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang, kısa süre içerisinde bunu hayata geçirilmesi yönünde görüşünü belirtti. Başkan Uğur, Tayland Konsolosu Ataşesi Shao Shihjiang’a zeytinyağı hediye etti.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı